• Неодамнешно
Црно-Поддржан Галеб. ОдПтиците На Америка

Црно-Поддржан Галеб. ОдПтиците На Америка

DEN 408.00
Достапно на барање

Количина на стоки

Литографија печатена во боја, на фина рачно изработена хартија. Одлична состојба. Во 1971 година, користејќи го најверниот достапен метод за печатење, најдобрите материјали и најспособните занаетчии на нивна возраст, Амстердамската фирма На Театарот Орбис Терарум Дооел. со Џонсон Препечати Корпорацијата На Њујорк, тргна да го произведе најдоброто можно ограничено издание факсимил на најголемата книга за птици некогаш отпечатена : хавелското издание на добро саканите "Птици На Америка" на Џон Џејмс Одубон."Кураторите На Музејот На Тејлер Во Холандија ја направија својата копија од оригиналното дело достапна за употреба како модел. Оригиналното издание на Хавел беше објавено на рачно изработена партал хартија и издавачите беа утврдени дека хартијата на нивното издание треба да одговара на оригиналот. Незадоволни од комерцијално достапните трудови, тие се обратија до традиционалните производители На хартија Г.Шут И Зонен (основана во 1625 година), кои, користејќи 100% неизбелени памучни партали, можеа да произведат ткаена хартија со највисок квалитет, при што секој лист носи воден печат уникатен за изданието : г. Шут И Зонен [јуниор монограм] Одубон [от монограм]. Издавачите и нивниот тим ја завршија својата задача доцна во 1972 година и резултатите од овие трудови беа љубезно познати како "Амстердам Одубон."250 примероци беа објавени и продадени со претплата, со достапни плочи врзани или неврзани. Со оглед на целата оваа внимателна подготовка, не е изненадувачки што отпечатоците имаат изглед и чувство на оригиналното издание на Хафел. "Птиците На Америка" е единствената најголема орнитолошка работа некогаш произведена. 435 плочи со големина на фолио со двојни слонови прикажуваат околу 1.065 различни видови. Во моментов, се поретките индивидуални плочи од ова издание, кога ќе се појават, генерално се продаваат за 5.000 до 175.000 долари. Квалитетот На Амстердамските плочи Одубон е очигледен за секој остроумен колекционер и станува се појасно дека тие нудат најатрактивна алтернатива на плочите на изданието Хафел, со оглед на спиралните цени на вторите.

Повеќе детали

Избор на купувачи

Ла Шумиер. Гробот Д ' Апрес Ле Табло Оригинал Де Ппе. Вуверменс де мвр величественост Дан Ла Галерија Де Сон Екс. Мгнер. Ле
  • Неодамнешно

Ла Шумиер. Гробот Д ' Апрес Ле Табло Оригинал Де Ппе. Вуверменс де мвр величественост Дан Ла Галерија Де Сон Екс. Мгнер. Ле

DEN 1.33

Гравирање, обоено рачно, Од Ј мојро холандски сликар и цртач [Филипс Вуверман]. беше најстариот син На сл�